De reisplannen

Het begon allemaal met het idee om met z’n tweetjes terug te keren naar Zuid-Afrika. Heerlijk een paar maanden vertoeven in de stad waar we elkaar hebben ontmoet. Zonder dat we het zelf eigenlijk doorhadden, plakten we hier stukje bij beetje meer landen aan vast.

Op een gegeven moment was het voor onze omgeving niet meer bij te houden wat we nou precies wilden gaan doen. Wat begon met het idee van een reis van drie maanden door Afrika, veranderde in het plan om vervolgens te gaan werken in Australië, met een camper door Nieuw-Zeeland te trekken en zo al backpackend te eindigen in Azië. Tja, logisch dat de mensen om ons heen het spoor een beetje bijster waren.

Kaapstad

En zij waren niet de enige. Ook wij wisten niet meer precies wat we wilden. Nouja, we wisten wel wát we wilden, maar dit was zoveel dat het gewoon niet haalbaar bleek. Het liefst reizen we met z’n tweetjes een paar jaar lang de hele wereld over. Gezien het hoge prijskaartje dat hieraan verbonden zit, is dit helaas onmogelijk.
Toch betekent dit niet dat wij onze droomreis niet waar kunnen maken. Integendeel, de dingen die we willen gaan doen, gaan we ook daadwerkelijk doen. Dat is het plan immers. We hebben namelijk alleen ons ticket naar Kenia nog maar geboekt. Of de rest zo uit gaat pakken zoals we gepland hebben, is nog maar de vraag. Misschien zitten we na een maand alweer thuis op de bank, who knows.

Maar laten we hier maar gewoon niet vanuit gaan en ons eerst maar focussen op het eerste deel van de reis door Afrika. We beginnen namelijk met een georganiseerde reis van 42 dagen die start in Kenia. Vanuit hier reizen we met een truck door naar Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Botswana en Namibië. Hierbij zullen we overnachten in een tentje. Uiteindelijk eindigen we in Kaapstad waar wij voor een maand in een bed and breakfast vlakbij ons oude huisje zullen verblijven.

Tot zover staat onze reis vast. Vanaf het moment dat we Kaapstad verlaten wordt het een reis op de bonnefooi. Hier willen we onze weg vervolgen met een huurauto om zo via Lesotho en Swaziland naar de andere kant van Zuid-Afrika te reizen om de hoofdstad Pretoria mee te pakken en vervolgens te eindigen in Johannesburg.
Vanaf hier willen we het vliegtuig pakken naar Perth om daar ergens in de buurt op zoek te gaan naar werk (lees: fruit plukken en bananenspinnen ontwijken). Ook zullen we hier dan meeten met Marissa haar zus die dan al voor een langere tijd met haar vriend in Australië zit.

Na iets van drie á vier maanden gewerkt te hebben, willen we graag nog meer van Australië zien. Vanuit Perth willen we het vliegtuig pakken naar Cairns om de welbekende oostkust via Brisbane, Sydney, Canberra en Melbourne af te leggen met het openbaar vervoer.

Vanaf hier worden de plannen steeds ietsje vager. Vanuit Melbourne willen we namelijk naar Nieuw-Zeeland. En of we dit nou van boven naar beneden of van beneden naar boven gaan doen, weten we nog niet. Dit ligt net een beetje aan het feit hoe duur de vliegtickets op dat moment zijn naar Auckland en Christchurch. Wat we wel zeker weten is dat we deze weg af willen gaan leggen met een Campervan. Ondertussen hebben we alle types van vervoer wel gehad denk ik.

And last but not least, willen we van Nieuw-Zeeland door naar Azië. En ook deze plannen zijn nog wat vaag en worden pas definitief als het zover is. Het liefst vliegen we eerst naar Japan om daar vervolgens voor een aantal dagen de steden Tokyo, Kyoto en Osaka te bezichtigen, vervolgens naar Kuala Lumpur (Maleisië) door naar Bangok om daar het welbekende rondje van Thailand, Cambodja, Viëtnam en Laos mee te pakken. Misschien eindigen we vervolgens wel in Myanmar of pakken we toch nog het vliegtuig naar Indonesië, who knows. Dit ligt een beetje aan het budget wat we nog te besteden hebben.

Tot zover onze reisplannen dus. Wij hopen dat het zo voor iedereen een beetje duidelijker is geworden wat de plannen tot nu toe (ongeveer) zijn. Want hoe alles precies zal gaan verlopen, dat weten wij ook zelf ook nog niet.
Dat zul je ondertussen wel teruglezen op onze reisblog. Just go with the flow is onze instelling en we zien het allemaal wel.

Liefs,

Michel en Marissa

4 Responses to “De reisplannen”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *